Alig vesznek fel új dolgozót a magyar bankok

Világgazdaság2013. január 22. 09:33

250 álláshelyet hirdetnek honlapjaikon a legnagyobb magyarországi bankok. A hitelintézetek most - az értékesítők mellett - leginkább a kockázatkezelőket, belső ellenőröket, IT-szakembereket keresik, de több bank foglalkoztatna gyakornokokat is - írja a Világgazdaság.

A bankok honlapjain található adatok szerint a tíz legnagyobb szereplő 154 állást tart fenn a fővárosban, amely az összes meghirdetett pozíció 62,6 százalékának felel meg.

A legnagyobb eséllyel változatlanul a back office, illetve értékesítői területen lehet elhelyezkedni, ám ezeknek a területeknek a súlya láthatóan csökkent: kevés ugyanis az olyan hitelintézet, amely vidéki fiókokba keresne munkatársakat, vagy akár fiókvezetőket.

A kockázatkezelési, hitelbírálati területre szintén kevesebb embert keresnek az elmúlt egy-két évben megszokottnál, viszont a belső ellenőrzésen dolgozók iránt látványosan megnőtt az igény: majdnem minden bank fenntart egy-két ilyen pozíciót. Az informatikai terület szintén nagyon kurrensnek számít: a tíz vizsgált hitelintézet összesen 30 helyet kínál IT-fronton. Jogászoknak való pozíciókat viszont csak elvétve találni.

Címkék: