Bajban a Nemzet Színészei: mikor kapják meg elmaradt pénzüket?

MTI2013. január 13. 13:09

Hónapokig nem kapnak pénzt a Nemzet Színészei, több idős és beteg színésznek komoly érvágás, hogy még nem utalták el a félmillió forintot - írja a Blikk.

A napilap cikke ismerteti, hogy akár három hónapig is pénzük nélkül maradhatnak a Nemzet Színészei. A címmel járó havi 500 ezer forintos juttatást már januárban sem kapták meg, erről a folyósító Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékes államtitkársága csak december végén értesítette a tizenkét színészlegendát.

A nekik küldött levélben azt írják, hogy három hónapnyi pénzt kapnak majd egy összegben, ami azt jelentheti, hogy márciusig csúszik az átutalás.

A Nemzet Színészei előreláthatólag még januárban megkapják az őket megillető juttatást - közölte később az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

A tárca közleménye emlékeztet, hogy a kifizetések várható csúszásáról még tavaly decemberben levélben értesítették az érintetteket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tizenkét Nemzet Színészének járó juttatást évek óta a Nemzeti Színházzal kötött támogatási szerződés keretében fizeti ki a Magyar Állam. "A havi nettó 630 ezer forintos járadék átutalásához szükséges megállapodást azonban a hatályos jogszabályok értelmében minden évben újra kell kötni, amire azonban csak a költségvetési törvény elfogadása után kerülhet sor" - olvasható a dokumentumban.

 

Címkék: