7 százalékkal több álláshirdetés került fel a netre

MTI2012. december 19. 13:32

Az év utolsó három hónapjában csupán 7 százalékkal nőtt a feladott álláshirdetések száma az előző negyedévhez képest, amelyben 14 százalék volt a bővülés. Hasonló a tendencia az ingatlanhirdetések piacán is, egyedül a gépjárművek esetében volt érzékelhető a korábbi negyedévhez hasonló növekedés - derül ki az Apród.hu negyedéves felméréséből.

A közlemény szerint az átlagosan 7 százalékkal több álláshirdetéshez képest kiugró, 12-15 százalék közötti növekedést tapasztaltak Bács-Kiskun és Békés megyében, valamint Budapesten. Somogy megyében viszont 5 százalékkal csökkent a feladott álláshirdetések száma, ez az egyetlen megye, ahol visszaesést mértek.

Ingatlant is kevesebben kezdtek hirdetni az elmúlt három hónapban: 8 százalékkal több hirdetést adtak fel ebben a kategóriában a korábbi kétszámjegyű növekedéshez képest. A legnagyobb mértékben, 18 százalékkal Zala megyében bővült az állomány, ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csupán egy százalékkal adtak fel több ingatlanhirdetést ebben a negyedévben.

Az előző negyedévihez hasonló ütemben, 15 százalékkal nőtt viszont a gépjárműhirdetések száma ebben a negyedévben. A legaktívabb Budapest és Bács-Kiskun megye volt, 18 százalékos bővüléssel - közölte az Allegroup.hu.

Az adatok szerint a nagyvárosok közül Szegeden és Miskolcon nőtt leginkább, 14-15 százalékkal a feladott álláshirdetések száma. Az ingatlanhirdetésekben Székesfehérvár járt az élen az elmúlt három hónapban, a gépjárműhirdetések pedig Kecskeméten és Székesfehérváron nőttek a leggyorsabban, 19 százalékkal.

Címkék: