Bajban a magyar humor legendás alakja: mégis megmenekülhet a háza?

Pénzcentrum2012. november 24. 13:01

Úgy néz ki, megoldódhatnak Nádas György súlyos anyagi gondjai. A népszerű humorista nemrég arról panaszkodott, hogy kevés a fellépése, ezért pénzügyileg is nehéz helyzetbe került.

A legendás Markos-Nádas duó egyik fele néhány hete arra panaszkodott, hogy nincsenek fellépései, és emiatt komoly anyagi gondokkal küzd. Lassan már tankolni sem futja, de veszélybe került az a külvárosi ház is, amit néhány éve hitelre vett.

A humorista a Blikknek elmondta: azért áll rosszul anyagilag, mert az elmúlt időszakban elmaradtak a fellépései, kevés a munkája.

A napokban viszont arról számolt be, úgy néz ki, megoldódnak a gondok. Találtak egy hitelkonstrukciót, amivel megmenekül a kis háza, amit nagyon szeret. Mindez annak köszönhető, hogy fellépésekre hívják, szilveszterkor például Londonba utazik a kinti magyarok meghívására. A Bábszínházban kezdhetik játszani az Őrület határán című komédiát, amit a Mikroszkópból kitettek. A Fészek Klubban pedig az édesapja életét felelevenítő zenés estjét is megcsinálja.

Nagyon keveset költünk szórakozásra

Felmérések szerint nem véletlen, hogy nehéz helyzetben vannak a szórakoztatóiparban dolgozók, hiszen mi magyarok kimondottan keveset költünk szórakozásra, pihenésre.

A magyarok adják viszont havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra, huszonnyolc európai ország lakói közül. Amíg nálunk az átlagos kiadások 36 százalékát szokták lakhatásra fordítani, addig az európai átlag 25 százalék - többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat globális felmérése a(z internetező) fogyasztók körében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nálunk az otthoni érkezésre kiadott havi 25 százalék szintén magasabb, mint az európai átlag, amely 21 százalék. Érdekes, hogy otthon fogyasztott élelmiszerre büdzséjükből a legkisebb arányt a svájciak és dánok költik 21, 22, valamint az írek és olaszok 23-23 százalékos aránnyal.

Az online felmérés magyar válaszadóinak pénzéből 8 százalék jut kommunikációra (mobil telefontól kábeltévéig), 7 pedig rutin közlekedésre (például autóval, tömegközlekedéssel a mindennapi élet során). A gyógyulás költségei átlag 4 százalékot visznek el. Következik az otthonon kívüli étkezés, továbbá megtakarítás vagy befektetés 3-3 százalékkal. További 2-2 százalék jut képzésre vagy tanulásra, háztartási elektromos készülékekre vagy szórakoztató elektronikára, továbbá pihenésre/szórakozásra.

Hazánkban a havi költésekből kedvtelésből történő utazás vagy üdülés 1,2 százalékkal részesedik. Ez a legalacsonyabb arány a huszonnyolc vizsgált európai országban. Szintén a magyarok költik a legkevesebbet pihenésre/szórakozásra.

 

Címkék: