Szépen keresnek a magyar celebek: a szakítás is hoz a konyhára

Pénzcentrum2012. szeptember 2. 13:08

Bomba üzlet Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán válása: a duettpárért a szakításuk bejelentése óta majd megőrülnek az emberek, együtt akarják látni őket a színpadon.

A napokban a Blikk számolt be arról, hogy bár nehéz helyzetben van a szórakoztatóipar Magyarországon, Szinetár és Bereczki nagy pénzt kaszál. Terveik szerint már csak év végéig vállalnak közös fellépéseket, de talán kénytelenek lesznek meggondolni magukat.

Egy koncertszervező szerint hirtelen megnőtt az érdeklődés a fellépésük iránt, amikor kiderült, hogy vége a házasságuknak. A pár gázsija közel félmillió forintra rúg fellépésenként, mégis megéri megrendelni őket.

Nagyon keveset költünk szórakozásra

Felmérések szerint nem véletlen, hogy nehéz helyzetben vannak a szórakoztatóiparban dolgozók, hiszen mi magyarok kimondottan keveset költünk szórakozásra, pihenésre.

A magyarok adják viszont havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra, huszonnyolc európai ország lakói közül. Amíg nálunk az átlagos kiadások 36 százalékát szokták lakhatásra fordítani, addig az európai átlag 25 százalék - többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat globális felmérése a(z internetező) fogyasztók körében.

Nálunk az otthoni érkezésre kiadott havi 25 százalék szintén magasabb, mint az európai átlag, amely 21 százalék. Érdekes, hogy otthon fogyasztott élelmiszerre büdzséjükből a legkisebb arányt a svájciak és dánok költik 21, 22, valamint az írek és olaszok 23-23 százalékos aránnyal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az online felmérés magyar válaszadóinak pénzéből 8 százalék jut kommunikációra (mobil telefontól kábeltévéig), 7 pedig rutin közlekedésre (például autóval, tömegközlekedéssel a mindennapi élet során). A gyógyulás költségei átlag 4 százalékot visznek el. Következik az otthonon kívüli étkezés, továbbá megtakarítás vagy befektetés 3-3 százalékkal. További 2-2 százalék jut képzésre vagy tanulásra, háztartási elektromos készülékekre vagy szórakoztató elektronikára, továbbá pihenésre/szórakozásra.

Hazánkban a havi költésekből kedvtelésből történő utazás vagy üdülés 1,2 százalékkal részesedik. Ez a legalacsonyabb arány a huszonnyolc vizsgált európai országban. Szintén a magyarok költik a legkevesebbet pihenésre/szórakozásra.

Címkék:
szinetár dóra,