Ez a legújabb trükk: így lopják meg a gyanútlan magyarokat

MTI2012. augusztus 30. 08:34

Közüzemi szolgáltatók munkásainak adják ki magukat, és kötelező munkák elvégzésre hivatkozva próbálnak pénzt beszedni a lakosságtól csalók Érden - közölte két szolgáltató cég szerdán.

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft., valamint az Érd és Térsége Csatornaszolgáltató Kft. közös közleményében azt írta: a csalók víz- és csatornamunkásnak adják ki magukat, és a helyi vízi közmű által kötelezően előírt szolgáltatás elvégzésre hivatkoznak. Az álmunkások kisebb-nagyobb csatornatisztítási feladatokkal és egyéb látszattevékenységekkel próbálnak gyorsan készpénzhez jutni.

A közüzemi szolgáltatók arra hívták fel a figyelmet, hogy semmilyen ingatlanon belüli tisztítási vagy akár víznyomás-vizsgálati feladatra sem adtak és nem adhatnak ki utasítást, továbbá szakembereik nem szednek készpénzt; bejelentés nélkül csak a vízóra leolvasása miatt csöngethetnek be. A szolgáltatók munkatársainak arcképes igazolványuk van, amelyet kérésre felmutatnak. A társaságok arra kérik a lakosságot, hogy ha gyanús emberek próbálnak tőlük pénzt kérni, azonnal jelentsék azt a rendőrségen vagy érdeklődjenek a szolgáltatónál.

 

Címkék: