Gigagázsi az X-faktor mentorának

Pénzcentrum2012. április 22. 13:02

A korábbi zsűritagok gázsijának a tízszereséért vállalná a mentorságot az amerikai X-Factorban Britney Spears. A popdíva 15 millió dollárt (csaknem 3,4 milliárd forintért) vállalná a zsűrizést - írja a TMZ. A celebhíreket közlő amerikai portál információi szerint a műsor készítői és az énekesnő a fontosabb pontokról már megegyeztek, de még finomítanak a szerződésen. Eközben elterjedt, hogy az RTL Klub csökkenti a magyarországi X-faktor mentorainak a tavalyi szériában adott 10-12 millió forintos gázsit. A programigazgató cáfolta a megszorításokról szóló információt.

"Szeretném a műsorban látni, elbűvölő lenne benne" - nyilatkozta kedden a TMZ-nek Simon Cowel, az X-faktor atyja, vezető producere. Azt ígérte, hogy egy héten belül létrejöhet az egyezség.

Spears 15 millió dolláros (csaknem 3,4 milliárd forintos) gázsija a tízszerese lenne annak, amennyit a tavalyi szériában a Pussycat Dolls énekesnője, Nicole Scherzinger kapott a mentorságért. A zsűri másik hölgy tagja, Paula Abdul is "csak" 2,5 millió dollárt (562 millió forintot) tehetett zsebre. A backstageol.com értesülése szerint 13 millió dollárban állapodik majd meg a műsor Britney Spearsszel.

A magyarországi X-faktor mentorai is 10-12 milliót kapnak; ők azonban forintban, nem dollárban. A Blikk keddi számában arról számolt be, hogy 10 százalékkal csökkenti az RTL Klub az X-Faktor zsűrijének a fizetését, ami nagyjából egymillió forinttal kevesebb gázsit jelentene. Schiwert-Takács László, az X-Faktor főszerkesztője a lap kérdésére úgy fogalmazott, hogy nem tud a mentorok fizetéscsökkentéséről, és még nincs is aláírt megállapodás.

A Kreatív ennek kapcsán megkereste Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatóját, aki határozottan cáfolta a Blikk értesüléseit, azoknak szerinte nem volt semmilyen alapja. Elmondása szerint a tévés piac egészére valóban jellemző a költségvisszafogás, azonban a mentorok fizetéséhez nem nyúltak és nem is került szóba. Hozzátette, hogy az X-Faktor új szériájának nincs még meg a költségvetése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: