Legális sportfogadás magyar módra

Pénzcentrum2012. március 27. 08:32

A Szerencsejáték Zrt. júniusban elindítja saját internetes fogadóirodáját - írja a Népszabadság a társaság honlapjára felkerült pályázati kiírásra hivatkozva.

A Szerencsejáték Zrt. már a foci-Eb előtt elindítaná a fogadási rendszert. A cég illetékesei legalábbis a pályázat szövegében úgy fogalmaznak, hogy "várhatóan júniusban" lépnek piacra. A lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadal pedig június 8-án, a lengyel-görög mérkőzéssel veszi kezdetét.

A kiírásból sok konkrétum is kiolvasható: A tender már nem is a fogadási oldal létrehozásáról, hanem annak teljes marketingfeladatainak kidolgozásáról és ellátásáról szól - ami igen komoly összegű megrendelést jelent majd a későbbi nyertesnek.

A 200 milliós pályázatért cserébe ugyanakkor konkrét elvárásai is vannak az állami szerencsejáték-szervezőnek. Akkor tekintik sikeresnek a reklámhadjáratot, ha az Szrt. jelenlegi 15 ezres aktív, azaz havonta legalább egyszer játszó fogadói ügyfélállománya ötvenezerre bővül az év végéig.

Az oldal kialakításának és hat évre szóló működtetésének szerződését egyébként az elmúlt év végén írták alá az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó Gtech-G2 szolgáltatóval. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az oldal létrehozása nettó 528 millió forintba kerül, s várhatóan három év alatt térül meg.

Illegalitásban maradtak a külföldi oldalak a Rogán-törvény ellenére

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az év eleje óta a külföldi játékszervező vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve akár szabályos keretek között is nyújthatnának szolgáltatást Magyarországon. Ám úgy tűnik, a törvénymódosítások nem voltak a cégek kedvére valók, s valószínűleg ezután sem törik majd magukat azért, hogy legalizálják itteni tevékenységüket.

A lobbi ellenére ugyanis az Országgyűlés végül a 20 százalékos, forgalomalapú adózást fogadta el. A törvénynek azonban mégsem ez volt a legtöbbet bírált eleme, hanem az, hogy a sportfogadásokat teljes egészében érintetlenül hagyta a piaci liberalizáció. A szolgáltatók ugyanis csak a lóversenyfogadások és online kártyajátékok esetében működhetnek törvényesen, sportfogadásokat ezután sem kínálhatnak szabályosan. Így a Szerencsejáték Zrt. fogadási oldalának akkor sem tudnának törvényes konkurenciát teremteni, ha akarnának.

 

Címkék:
liberalizáció,