Falhoz állították a nyerőgépeket Magyarországon

Világgazdaság2012. február 24. 09:05

Hatalmas gondban a játékgépüzemeltetők Magyarországon. Az 500 ezer forintos havi fix játékadó számos üzemeltető szemszögéből egyenlő volt a tevékenység betiltásával. A bizonytalanság kézzelfogható, főként, hogy máig nem hozták nyilvánosságra az új szerencsejáték törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeletet - írja a Világgazdaság.

"A nyerőgépek rohamosan megfogyatkoztak az országban, az adóemelés előtt, 2011. harmadik negyedévének végén még több mint 22 ezer automata működött, januárban alig több, mint hatezret regisztrált az adóhatóság, március elejére azonban ez a szám négyezerre csökken" - mondta el a napilapnak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) elnöke.

"Akik szüneteltetésre kényszerültek, azért aggódnak, hogy mikor tudnak újra üzemeltetetni, akik néhány géppel a piacon maradtak, azok azért aggódnak, hogy meddig tudják még a veszteségeiket finanszírozni" - fogalmazott Schreiber István.

A pénznyerő ágazatban hatalmas változást jelent majd, hogy minden pénznyerő automata úgynevezett központi - adóhatósághoz bekötött - szerveren keresztül üzemelhet majd.

 

Címkék: