Felfordulás lehet a cafetériában jövőre

Pénzcentrum2011. december 20. 08:33

Káosz várható a jövő év elején a cafeteriában - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint az első Erzsébet kártyák csak februárban kerülhetnek a munkavállalókhoz, a Szép kártya használatát pedig az egyelőre rendezetlen jogszabályi háttér nehezíti.

A kormány egy olyan rendszert alakított ki, amelyben világosan elkülönül a juttatások közül a szociális célokat szolgáló és a tisztán piaci alapon működő elem. Előbbi kategóriába tartozik az újonnan bevezetendő Erzsébet utalvány, utóbbira pedig a Szép kártya a legjobb példa − mondta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője.

Bár az Erzsébet utalvány kibocsátásával kapcsolatban gőzerővel folyik a munka - több lánccal is tető alá került már a megállapodás - az első utalványt valójában csak februárban lehet majd kiosztani, azok legyártása ugyanis ekkorra indulhat be.

Nem jár sokkal jobban a Szép kártyás munkavállaló sem. Jóllehet januártól a szálláshelyek mellett éttermek is elfogadhatják a kártyát, az ezt szabályozó rendelet azonban még nem jelent meg − a kormány a hét elejére ígérte. Ez azt jelenti, hogy eddig egyetlen étteremmel sincs megkötött szerződés.

 

Címkék: