Emelkedhet a minimálbér jövőre

Pénzcentrum2011. december 8. 09:32

Havonta bruttó 93 ezer forint lehet jövőre a minimálbér - írja a Napi Gazdaság. A Pénzcentrum.hu már a jövő évi személyi jövedelemadó szabályok bejelentésekor megírta, hogy 93 ezer forintra kell növelni jövőre a legkisebb bért ahhoz, hogy az adójóváírás eltörlése, valamint az egyéni egészségbiztosítási járulék 1 százalékpontos emelése miatt ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén.

Jövő hétfőn ül össze a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács. Az előzetes napirend szerint a tagok a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum összegéről, valamint a bérkompenzáció módjáról szóló kormányrendeletekről egyeztetnek.

A Napi Gazdaság információi szerint a minimálbérről szóló kormányrendelet már elkészült, ebben a kormány 92-ről, 93 ezer forintra emelte a jövő évi kötelező legkisebb kereset összegét.

Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint a munkavállalói egészségbiztosítási járulék tervezett jövő évi emelése indokolta, hogy a nettó érték szinten tartása érdekében emeljék az összeget. A garantált bérminimum összege változatlanul 108 ezer forint lesz.

A Pénzcentrum.hu korábban már többször megírta, hogy a nettó keresetek szinten tartáához nem elegendő a korábban az NGM által meghirdetett bruttó 92 ezer forintos minimálbér.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Milliók fizetése csökkenhet jövőre - Jön a 93 ezres minimálbér?

Címkék: