Ahol egy hónappal hamarabb jön a téli szünet

Pénzcentrum2011. november 23. 09:32

Van olyan iskola Magyarországon, ahol négy héttel hamarabb kezdődik a téli szünet, máshol ezer diák marad közétkeztetés nélkül.

Az inkei általános iskolában idén négy héttel hamarabb kezdődött el a téli szünet - írja a Népszabadság. A lap szerint a Somogy megyei falu hétfőn azért kényszerült bezárni oktatási intézményét, mert nincs fűtés az iskolában. Az önkormányzat a könyvtárban hoz létre önkéntes napközit, a kiesett tananyagot várhatóan szombatonként pótolják, a vakációból lecsípnek két hetet.

Az épület hőközpontját működtető cég az önkormányzat 2,9 milliós tartozása miatt csak annyira fűti az iskolát, hogy a radiátorok ne fagyjanak le.

Esztergomban közel ezer diák és száz idős, szociális otthonban élő ember marad mától közétkeztetés nélkül, és lehet, hogy napokon belül a közvilágítás lekapcsolása miatt az egész város elsötétül. A 30 ezeres Duna-parti városban is az jelenti a problémát, hogy a szolgáltatásokat végző cégekkel szemben jelentős tartozást halmozott fel az önkormányzat, de a megfelelő képviselő-testületi döntés hiányában még az elmaradt számlák egy kis részét sem tudja kifizetni a város. Tétényi Éva polgármester a Népszavának elmondta, pénteken ismét rendkívüli önkormányzati ülést tartanak a helyzet megoldása érdekében.

Címkék: