Luxusutazáson a végrehajtók, de ki fizette?

Pénzcentrum2011. október 19. 12:33

Amerikai luxusúton vettek részt a bírósági végrehajtók októberben. A sajtóértesülésekkel ellentétben azonban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara nem járult hozzá a költségekhez, az érintett végrehajtók magánszervezésű, csoportos utazásban vettek részt, saját szabadságuk és pénztárcájuk terhére.

Amerikai luxusúton vett részt néhány hazai végrehajtó. Amíg itthon egyre több család ajtaján kopogtatnak a kamara tagjai, addig 24 szerencsés végrehajtó a tengeren túl pihente ki fáradalmait.

Sajtóértesülések szerint a 13 napos luxusút során négycsillagos szállodában szálltak meg a végrehajtók, s a néhány szakmai előadás között ellátogattak az Amerikai Ligában játszó két csapat, az LA Galaxy (David Beckham csapata) és a Real Salt Lake futballmeccsére, Los Angeles-i városlátogatásukon megnézték a Hollywood feliratot, a Rodeo Drive-ot, Beverly Hillst és a Mojave-sivatagot is.

Emellett ízelítőt kaptak Las Vegas látnivalóból, részt vehettek a helikopteres fakultatív élményrepülésen a város felett, majd egész napos kirándulásukon megnézhették a Grand Canyont. A Hoover-gátat követően San Francisco volt az úti cél, ahol a Golden Gate hidat és a Union Streetet láthatták. Majd San Francisco utcái után az Alcatraz börtönsziget következett - a sacramentói látogatást megelőzően.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara ugyanakkor cáfolja, hogy hozzájárultak az utazás finanszírozásához. Tájékoztatásuk szerint október hónapban nem szervezetek utazást az önálló bírósági végrehajtók számára. Mint írták az önálló bírósági végrehajtók magánszervezésű, csoportos utazásban vettek részt, saját szabadságuk terhére. Az út költségét minden résztvevő saját maga állta. A százfős csoportból kizárólag 24 fő bírósági végrehajtó, akik családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel vettek részt a nyaraláson.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kamara közleménye szerint szakmai programon a pihenésüket megszakítva két alkalommal vehettek részt az érdeklődők. Az amerikai társszervezet (NAPPS) által szervezett programlehetőségekről - amelyeken a részvétel nem volt kötelező - a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara tájékoztatta a résztvevőket.

 

Címkék: