Jöhet a százezres minimálbér

Pénzcentrum2011. október 14. 10:32

A miniszterelnök szerint a héten bejelentett, számításai szerint 6-12 hónap alatt felfutó otthonteremtési program igazi eredménye két-három év múlva várható - írja az MTI. A Kossuth rádió reggeli műsorában Orbán Viktor beszélt a minimálbérről is, szavai szerint most talán áttörhető a 90 ezer forintos szint, de a ciklus végére a kabinet 100 ezer forint körüli minimálbért céloz.

Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a minimálbér emeléséről szólva kifejtette: a kabinet megalakulásakor azt tűzte ki célul, hogy négy év múlva 100 ezer forint közelében legyen a minimálbér. "Most talán át tudjuk törni a 90 ezres határt" - mondta, hozzátéve, nagyon közel a megegyezés a munkaadókkal és a munkavállalókkal arról, hogyan kell "a jelentősen megemelt minimálbér miatti terheket részlegesen, illetve bizonyos területeken teljes egészében ellensúlyoznia a kormányzatnak".

A miniszterelnök azt is elmondta: az állami kamattámogatású hitelkonstrukció és a szocpol újraindítására a jövő évi költségvetésben betervezett 6,5 milliárd forintos keret bővülhet, ha a jogosultak száma indokolja.

Címkék: