Jövőre már hidegétel-utalványt sem kapunk?

Pénzcentrum2011. szeptember 24. 14:33

Kikerülne jövőre a természetbeni juttatások rendszeréből a hidegétel-utalvány és az internetszolgáltatás, de lesz helyette lakbértámogatás - tudta meg a Népszabadság. A lap birtokába került tervezet szerint a másik lehetőség, hogy az állam átvenné az élelmiszerutalvány-piacot a jelenlegi szolgáltatóktól.

A Népszabadság úgy tudja, a kormány a természetbeni juttatások átalakításának forgatókönyvei között szerepel az is, hogy teljesen megszüntetnék a hidegétel-utalványok adójogi kedvezményét, vagy átmenetileg néhány évre a rendszerben maradna, és havi 5-8 ezer forintban maximálva egyetlen, állami szolgáltatótól lennének rendelhetőek.

A melegétkeztetési támogatás pedig a jelenlegi papír alapú utalványok helyett a SZÉP-kártyához hasonló megoldással, plasztikkártyára kerülne. Felülvizsgálná továbbá a kormány az egészségpénztári szolgáltatásokat. A lap szerint a melegétkezési utalványok SZÉP-kártyásítása szinte biztosra vehető, mivel ezt a tervet mind a két koncepció tartalmazza. Ugyanakkor a bevezetés kockázatai nagyok, hiszen néhány hónap alatt aligha tudnak átállni a terminálos elfogadásra a kis szolgáltatók. A tervezetet előirányzottan szeptember 30-ig tárgyalná a kormány.

 

Címkék: