Lennél dőzsölő bankár? Itt vannak még állások

Világgazdaság2011. szeptember 7. 08:31

Bár az igen magas fizetéssel csábítanak a hazai pénzintézetek, ennek ellenére alig több mint 250 álláslehetőséget kínál a 10 legnagyobb magyarországi pénzintézet. A piaci szereplők leginkább lakossági területre keresnek szakembereket - írja a Világgazdaság.

Nincs könnyű dolga annak, aki a hazai kereskedelmi bankoknál szeretne elhelyezkedni. A tíz legnagyobb szereplő internetes honlapjain mindössze 252 állásajánlat volt található a napokban. Nos ez a 30 ezer fölötti banki alkalmazotti létszámot tekintve igen elhanyagolható mennyiség arról nem is beszélve, hogy ezt akár átcsoportosítással is meg tudják oldani az intézmények.


Érdekes azonban, hogy meglepően koncentrált a meghirdetett álláshelyek piaca. Az UniCredit Bank honlapja 71, a Budapest Banké 58, a Raiffeisené pedig 38 ajánlatot tartalmaz, amely az összes szabad pozíció kétharmadát lefedi. A státuszok többsége természetesen Budapesthez kötődik: a fővárosban 182, vidéken pedig 70 álláshelyet számolt össze a napilap.

Az sem okoz nagy meglepetést, hogy a legtöbb hirdetés még a pénzügyi területen belül is speciális tudást igénylő részlegre meghirdetett hely, illetve több szereplő is kínál bőséggel fiókvezetői pozíciókat, amelyek egyrészt nagy értékesítési tapasztalatot, másrészt viszonylag komoly helyismeretet feltételeznek.

 

Címkék: