Munkahelyek százai a Nestlé új magyar gyárában

Pénzcentrum/MTI2011. július 8. 17:02

Tízmilliárd forint értékű zöldmezős beruházással bővítette kapacitását a Nestlé; a büki Purina gyárkomplexum 10 ezer négyzetméteres csarnokát Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Laurent Freixe a Nestlé európai alelnöke avatta fel pénteken.

A beruházással több mint kétszáz új munkahely jött létre, az új gyártócsarnokban négy újabb gyártósor kezdte meg a termelést, az immár 50 ezer négyzetméter alapterületűre növelt komplexum jelenleg a Nestlé egyik legnagyobb állateledel gyára.

A három üzemből álló komplexumban, ahol száraz és konzerv állateledeleket gyártanak, a foglalkoztatottak száma ma már eléri a 600-at. A gyár a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírások szerint működik, folyamatosan csökkentve a környezet terhelését és a vízfelhasználást.

A Nestlé több mint 20 éve tevékenykedik Magyarországon, Diósgyőrben csokoládégyárat, Szerencsen italporokat gyárt, Kékkúton pedig ásványvizet és forrásvizet termel ki, palackoz. A cég Bükön 1998-ban vásárolta meg az állateledel-gyárat, amelyet folyamatosan bővített.

Címkék:
csokoládégyár,