Pénteken zárva tartanak a hivatalok, az orvosi rendelők

Pénzcentrum/MTI2011. június 30. 13:02

Július 1-jén tartják a köztisztviselők és kormánytisztviselők napját, emiatt a legtöbb hivatal zárva tart. A 0-24 órás folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelőintézetek nem lesznek nyitva.

A köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001-től munkaszüneti nap, az egyes hivatalok saját maguk dönthettek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e. 2011. június 20-án döntött úgy az Országgyűlés, hogy július 1-jét a köztisztviselőkéhez hasonlóan a kormánytisztviselők napjává is nyilvánítja.

A NAV tájékoztatása szerint annak ellenére, hogy a péntek a közigazgatási szerveknél munkaszüneti nap, a NAV ügyfélszolgálatai a szokásos munkarendben dolgoznak. Az adózók minden fővárosi és vidéki ügyfélszolgálaton intézhetik ügyeiket, és hívható lesz az Általános Tájékoztató- illetve Ügyintéző Contact Center és a 06-40-FINÁNC szám is.

A rendelőket kerüld el!

Az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezésére július elseje Semmelweis-nap és munkaszüneti nap lett az ágazatban dolgozóknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez azt jelenti, hogy a 0-24 órás folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelőintézetek nem lesznek nyitva. A fekvőbeteg-gyógyintézetekben vagy az Országos Mentőszolgálatnál az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

Az államtitkárság közleménye szerint az egyéni és társas vállalkozókra, valamint a közforgalmú gyógyszertárat személyi jog alapján működtető gyógyszerészekre a munkaszüneti nap nem érvényes.

Címkék: