Cafetéria-mutyi: törvényt sért a trükközés

Magyar Nemzet2011. június 24. 09:02

Az egyik utalványforgalmazó cég ajánlata, miszerint visszavásárolná a munkavállalóktól a főképp élelmiszerekre beváltható papírokat adóelkerülő ügyeskedésnek minősülhet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyértelműen törvényellenesnek minősítette ezt a módszert - írja a Magyar Nemzet.

Az étkezési és egyéb utalványokat forgalmazó Puebla egy a munkáltatóknak küldött levélben arra tett ajánlatot, hogy a munkáltató vegye meg tőle az utalványokat, ossza szét a dolgozók között, majd a Puebla néhány százalékos díj fejében visszavásárolja az egészet a munkavállalóktól. Ezzel a húzással a cég szerint az alkalmazottak is jól járnak, mivel készpénzhez jutnak.

A NAV közlése szerint azonban szabálytalan, a személyi jövedelemről szóló törvénybe ütközik, amikor egy utalványkibocsájtó cég készpénzért visszavásárolja az utalványokat a munkavállalóktól.

Törvénysértés: reagált a Puebla

"A Puebla Tanácsadó Kft., mint a magyarországi általános utalvány-kibocsátó piac egyetlen hazai tulajdonú résztvevője nem tett és nem is tesz semminemű olyan ajánlatot munkáltatói partnereinek, melyben magánszemélyekre vonatozóan "szabálytalan, a személyi jövedelemről szóló törvénybe ütköző" gyakorlatnak akár a gyanúja is felmerül. A Puebla Tanácsadó Kft. visszautasítja a "főképp élelmiszerekre beváltható papírok" törvényellenes forgalmazására vonatkozó vádakat, működése folyamán soha nem tett és nem is tesz étkezési vagy bármely más, kedvezményes adózású utalványra vonatkozóan ajánlatot magánszemélyeknek" - olvasható a társaság közleményében, emelett hozzáteszik, hogy a cikkben közölt információkat semmiféle dokumentummal nem támasztotta alá a napilap.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék: