Ítélet a Stohl-ügyben: tízmilliókat bukhat a botrányhős

Pénzcentrum2011. június 21. 07:12

"Hiszik, vagy sem, nincs megtakarított pénzem, viszont nagyon-nagy összegeket adtam kölcsön, és remélhetőleg mindazok, akiknek adtam, most be fogják látni, hogy ideje ezt mind visszaadni" - nyilatkozta a napokban az InfoRádiónak Stohl András, akinek büntetőperében várhatóan ma hirdet jogerős ítéletet a bíróság. Az ismert színész-műsorvezető anyagilag is sokat veszíthet azzal, ha börtönbe kell vonulnia.

"Hiszik, vagy sem, nincs megtakarított pénzem, viszont nagyon-nagy összegeket adtam kölcsön, és remélhetőleg mindazok, akiknek adtam, most be fogják látni, hogy ideje ezt mind visszaadni" - nyilatkozta a napokban az InfoRádiónak Stohl András. Az ismert színész-műsorvezető büntetőperében ma délelőtt várható jogerős ítélet. Emlékezetes: Stohl tavaly májusban ittas állapotban okozott súlyos közúti balesetet, emiatt a bíróság első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

"Egy ápolónő pedig elküldte nekem egyhavi fizetését levélben - egy ember, aki nyilvánvalóan nem százezreket keres, képes megvonni magától és a családjától ezt a pénzt. Szóval, azért jó érzés, hogy az emberekben még van szeretet." - tette hozzá az interjúban Stohl András.

Nehéz anyagi helyzetben

A hírek szerint Stohlnak a karambol után sem kellett nélkülöznie. Úgy tudni, az RTL Klubtól annak ellenére megkapta a fizetése egy részét, hogy hónapokig nem vezetett műsort, majd a ValóVilág negyedik szériájában képernyőre is került.

A televízióban április 12-én lehetett utoljára látni, mert ügyvédje tanácsára úgy döntött, hogy az őszi másodfokú ítélet kihirdetéséig nem vállal tévés munkát. A baleset következményeként több millió forintot fizetett a sértetteknek. Mindezek mellett családfenntartóként saját három lányáról gondoskodik és özvegy nővére négy gyermekét is támogatja. Emellett idős édesanyja megélhetéséhez is havonta hozzájárul egy nagyobb összeggel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hónapokkal ezelőtt, a tárgyalás kezdetekor a bíró egyebek mellet megkérdezte a színésztől, hogy mennyi a havi keresete, amire Stohl úgy válaszolt: "másfél millió forint". Így ha a színész valóban az első fokon megítélt két év négy hónapot tölt börtönben, 42 millió forinttól biztosan elesik. Kérdés, hogy a fent említett összegbe beleszámítanak-e szinkronszínészi munkái, illetve színházi szerepei (előfordult, hogy egyszerre tíz darabban is játszott), melyek akár 30-40 ezer forintot is hozhatnak előadásonként.

Habár Stohl saját bevallása szerint nehéz anyagi helyzetben van, úgy tűnik, keresi a kiutat. A színész a börtön árnyékában úgy határozott, önéletrajzi könyvet dob piacra: egyes becslések szerint ezzel akár 10 millió forintot is kereshet, hiszen a sztárok életrajzi kötetei a legolvasottabbak közé tartoznak Magyarországon. Ha a kötet a következő hetekben megjelenik, a nyári könyvpiac egyik bestsellere lehet.

Címkék: