Ők a leggazdagabb magyarok: meglepetés a listán

Pénzcentrum2011. május 5. 08:32

A tavalyi évhez képest 12%-kal 2116 milliárd forintra nőtt a 100 leggazdagabb magyar ember vagyona, derül ki a Napi Gazdaság kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2011 című kiadványból. Idén már nem Demján Sándor, hanem Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vezeti a listát.

Csányi Sándor vagyona egy év alatt 35 milliárd forinttal emelkedett 155 milliárd forintra, amivel jelenleg vezeti a 100 leggazdagabb listáját. A listán tavaly az első pozíciót elfoglaló Demján Sándor vagyona az összeállítás szerint 10 milliárd forinttal csökkent, így jelenleg a második helyet foglalja el 140 milliárdos becsléssel. Várszegi Gábor vagyona egy év alatt 20 milliárd forinttal 120 milliárdra gyarapodott.

 


A százas listán Kasza Lajos (a Jász Plasztik tulajdonosa) és Szatmári Zoltán (a Szatmári áruházlánc tulajdonosa) az új szereplők. A Mal Zrt három tulajdonosa (Tolnay Lajos, Petrusz Béla és Bakonyi Árpád) viszont már nem szerepelnek a listán a vörösiszap-ömlés miatt nehezen megbecsülhető cégérték miatt.

A vagyonok nagysága a tavalyi összeállításhoz képest tizennyolc ember esetében mutat csökkenést, míg negyvenhét esetben lehet emelkedést megfigyelni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Míg 2002-ben a listán szereplők vagyona az akkori magyar GDP 5%-át tette ki, addig idén ez a szám már a GDP 7%-ára rúg.

 

Címkék:
csányi sándor vagyona, várszegi gábor,