Tragikus baleset: meghalt a milliárdos gyáros

Pénzcentrum/MTI2011. április 18. 23:12

Dél-Afrikában életét vesztette Pietro Ferrero, az édességeiről ismert olasz Ferrero konszern egyik vezetője -közölte az édesipari óriásvállalat.

A cégalapító 1963-ban született unokája balesetben halt meg egy üzleti út során. A La Stampa torinói napilap internetes oldalán azt írta, Ferrero feleségével és három gyerekével tartózkodott a Dél-Afrikai Köztársaságban. A The Telegraph c. brit lap értesülései szerint a 47 éves cégvezért kerékpározás közben ütötte el egy autó.

Pietro Ferrero fivérével, Giovannival osztozott a konszern vezetői tisztségén. Ismert volt arról, hogy az 1946-ban alapított édesipari vállalatot apja, a 85 éves Michele Ferrero - Itália leggazdagabb embere - szellemiségében vitte sikeresen tovább.

Korábbi cikkünk a Ferrero sikertörténetéről: KATTINTS!

A cég - köszönhetően a Nutella csokoládés mogyorókrémnek, az 1974-ben kitalált Kinder meglepetéstojásnak és az olyan pralinéknak, mint a Ferrero Rocher - ma már évi 6,3 milliárd eurós forgalmat bonyolít le, és Olaszország egyik legsikeresebb - egyben hagyományhű - családi vállalkozása.

Címkék: