Eljátszotta az ügyfelek millióit a szélhámos postás

Pénzcentrum2011. április 13. 18:32

Éveken át sikkasztott, majd önmagát jelentette fel egy postai dolgozó tegnap a rendőrségen. Az alkalmazott az interneten több szerencsejáték oldalra is regisztrált és játszott rendszeresen. Először a családtagjai bankszámlájáról játszotta el a rajta lévő összeget, majd amikor az elfogyott, az ügyfelek pénzének felhasználásával élte ki játékszenvedélyét.

Az egyik ügyfél bankszámlájáról több alkalommal vett fel, illetve utalt át saját számlájára összesen 200.000 Ft-ot, melyet azután eljátszott. Egy másik ügyfélnek a befektetési számlájáról vett fel több alkalommal készpénzt, több mint egymillió forintot, egy harmadik sértett számlájáról pedig mintegy 800.000 forintot játszott el.

A pénztárbizonylaton az ügyfelek aláírását meghamisította, az ügyfél értesítési címe helyett pedig egy általa megadott e-mail címet rögzített a rendszerben, így az egyenlegértesítést nem is látta az ügyfél. Volt olyan ügyfél, akinek a nevében megszüntette a bankbetétet, és arról két alkalommal, összesen 2.700 000 Ft összeget vett fel. Valamennyi esetben internetes szerencsejáték oldalakon játszotta el a pénzt.

Az eddigi adatok szerint összesen mintegy négymillió forint kárt okozott az alkalmazott, aki ellen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. 

 

Címkék: