Balhé a bankban: leszólta a nagyfőnök milliós órabérét, azonnal kirúgták

Pénzcentrum2011. április 7. 11:02

Kirúgtak egy asszisztenst egy brit bankfiókból: a hölgy bűne mindössze annyi volt, hogy kritizálni merte a pénzintézet vezérigazgatójának csillagászati fizetését.

A 37 éves, Essex-i Stephanie Bon a Lloyds Banking Groupnál dolgozott, munkaügyi asszisztensként. A hölgy a minap felháborodott azokon a híreken, mely szerint a pénzintézet frissen kinevezett vezérigazgatója, António Horta-Osório csillagászati fizetést kap.

A nő első felháborodásában ki is posztolta a Facebookra az alábbi szöveget: "A Lloyds Banking Group vezérigazgatója 4000 fontot (1,2 millió forint) keres óránként. Én 7 fontot. Na ez korrekt." Miután főnökei is látták a nő üzenőfalát, azonnali hatállyal elbocsátották a banktól.

A Lloyds Banking Group szóvivője szerint az elbocsátásnak semmi köze sem volt a Facebook-kiíráshoz. Mint mondta, a nő nem is közvetlenül a bank alkalmazásában állt, hanem munkaerő-kölcsönző cégen keresztül foglalkoztatták - és úgy alakult, hogy többé már nem volt szükség a munkájára.

A spanyol származású António Horta-Osóriot nemrég nevezték ki a részben állami tulajdonú Lloyds Banking Group élére. A brit közvélemény felháborodással fogadta, hogy a szakember fizetése -a különböző bónuszokkal, juttatásokkal együtt- eléri az évi 13,5 millió fontot (4 milliárd forint). 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: