Néhány hét múlva jöhet az új Munka Törvénykönyve

Pénzcentrum2011. április 1. 14:32

A Széll Kálmán Terv kiegészítéseként a kormány április 30-ig készíti el a Magyarország Munka Tervet, és ennek keretében javaslatot tesznek új Munka Törvénykönyvre is, valamint addig az időpontig a kormány megvizsgálja a foglalkoztatás különböző területeit, javaslatot tesz problémák megoldására.

"A Magyarország Munka Terv keretében új Munka Törvénykönyvre teszünk javaslatot, melynek célja, hogy az EU legrugalmasabb munkaerőpiacát alakítsa ki hazánkban." - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A terv keretében a kormány megvizsgálja az atipikus foglalkoztatási formákat is, illetve készítenek egy nemzetközi összehasonlítást a közmunka rendszerre. A közlemény ígérete szerint április 30-ig javaslatokat tesznek a foglalkoztatással kapcsolatos egyes problémák megoldására, így az adminisztráció csökkentésére és a be nem jelentett munkavégzés kifehérítésére.

A terv szerint a kormány összességében a foglalkoztatáspolitika egész intézményrendszerét kívánja felülvizsgálni, benne az aktív munkaerő-piaci politikák cél- és eszközrendszerével. (Aktív politikák közé tartozik például a foglalkoztatási és képzési támogatás, közfoglalkoztatottak kiadásai, szakképzési és felnőttképzési támogatások.)

 

Címkék: