Adózók, figyelem! Fontos NAV-közlemény

Pénzcentrum2011. március 19. 07:32

Tájékoztató bankkártyás adófizetésről A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is lehetővé teszi a bankkártyával történő adófizetést. Az alábbi tájékoztató segítségével részletesen megismerheted az állami adóhatóság szolgáltatását.

A bankkártyás adófizetés szabályai

Bankkártya használatával adófizetést valamennyi, az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adóra, illetve az adóhatóság által nyilvántartott visszafizetendő költségvetési támogatásra lehet teljesíteni, valamint tartozás befizetést lehet teljesíteni letéti kartonra, de lehetőség van az árverési vételár illetve vételár előleg megfizetésére is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke által kijelölt ügyfélszolgálatokon nyitvatartási idő alatt bármilyen illetékességű adózó teljesíthet bankkártyás adóbefizetést. A bankkártyával történő adófizetés a napi vásárlásoknál már jól ismert terminálokon keresztül történik. A bankkártyával történő adófizetés során az ismert logókat viselő összes bankkártya elfogadott - függetlenül attól, hogy melyik bank bocsátotta ki, mint például a Visa, Visa Elelctron, American Express, MasterCard, MasterCard Electronic, és Maestro kártyák.

Befizetést teljesíthet az adózó saját nevében vagy képviselője, illetve meghatalmazott képviselője, meghatalmazottja, pénzügyi képviselője útján, amennyiben képviseleti jogosultságát igazolja. Csoportos adóalanyiság esetén a befizetést a csoportképviselőn kívül a csoport bármely más tagja teljesítheti.

A bankkártyás adóbefizetés során a befizetést teljesítő adózó a letéti kartonra történő befizetés illetőleg az árverési vételár és vételár előleg megfizetésének kivételével nyilatkozatot tesz arról, hogy a bankkártyával megfizetett összeget az adóhatóság mely adókra, milyen összegben számolja el a befizetésre jogosult adózó adófolyószámláján.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az adóhatóság az adózó nyilatkozatának figyelembevételével teljesíti a bankkártyával befizetett összeg adónkénti elszámolását. A bankkártyás adófizetés költségei az államot terhelik.

Bankkártyás adófizetés Budapesten

Címkék:
american express,