Bővít a multi: 3 ezer új munkahely Magyarországon

Pénzcentrum2011. március 16. 11:32

A Mercedes és az Audi mellett az Opel is beruházásra készül Magyarországon. A szentgotthárdi gyár bővítésével a cégnél idén száz, beszállítói körben viszont akár 2500-3000 munkahely jöhet létre - írja a Napi Gazdaság.

A lapnak Légrádi Edit, a General Motors Powertrain-Hungary Kft. szóvivője elmondta: az Opel szentgotthárdi gyárában arra számítanak, hogy március végére megszerzik azokat a dokumentumokat, amelyek alapján április közepén hozzáláthatnak a 30 ezer négyzetméteres majdani motorgyártócsarnok építéséhez.

Jelenleg a terület előkészítésén dolgoznak. A gyár kapacitása évi közel 500 ezer darabbal nő a mostani 630 ezerről. Jelenleg az 1,6 és 1,8-es benzines motorok a szentgotthárdi gyár fő termékei, a bővítés eredményeként pedig három új motorcsalád gyártása kezdődik meg.

A majdani gyártás érdekében már az idén körülbelül száz fővel gyarapszik az alkalmazotti létszám - közülük néhányat már fel is vettek -, főként mérnököket és karbantartókat keresnek. Az elmúlt év végén hatszázan dolgoztak a gyárban, az alkalmazotti létszám 2015-ig összesen 800 fővel bővül. A beszállítói háttérkörben pedig további 2500-3000 új munkahely jöhet létre.

 

Címkék: