Az adóhivatal embereivel számoltathatod ki az illetéket a lakásvásáron

Pénzcentrum2011. március 4. 17:32

A hétvégén 18. alkalommal rendezik meg a Fundamenta Lakásvásárt a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban. A rendezvényen ott lesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép magyarországi Regionális Főigazgatóságának munkatársai is, akik péntektől vasárnapig válaszolnak a látogatók kérdéseire.

A korábbi évek tapasztalatai alapján leggyakrabban a leendő ingatlantulajdonosok, de esetenként még a kiállítók is a vásárlás vagy öröklés utáni adó-, illetve illetékfizetési kötelezettségről vagy éppen mentességről, továbbá az ingatlan bérbeadással kapcsolatos kötelezettségekről érdeklődnek. Mindezek mellett a látogatók érdemi információkat kaphatnak az ügyfélszolgálatokról már ismert, továbbá a kifejezetten a lakásvásárhoz elkészített ismertető füzetekből is.

A Hungexpo területén kerül megrendezésre az Utazás Kiállítás 2011, amelyen - az elmúlt évekhez hasonlóan - ismét önálló kiállítóhellyel képviselteti magát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A standnál hasznos információkat kaphatnak a látogatók az utasforgalmi vámszabályokról, de a munkatársak jövedéki és adózási kérdésekre is válaszolnak. Ezen kívül a vendégek egy tesztlapot kitöltésével sorsoláson vehetnek részt, amellyel ajándékcsomagot nyerhetnek. A kiállítóstand, ahogyan a korábbi években, most is nagyon népszerű a látogatók körében.

Mindkét kiállítás remek alkalmat teremt a látogatók számára, hogy megismerkedjenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tevékenységével, valamint kérdéseikre választ kapjanak, továbbá kötetlen formában találkozzanak a NAV munkatársaival, pénzügyőreivel.

 

Címkék: