Kiderült: ezeken a bankokon keresztül térhetnek haza az offshore pénzek

Pénzcentrum2011. február 24. 08:32

Tíz magyar bankot jelölt ki szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), melyeken keresztül kedvezményes mértékű, 10%-os adózás mellett 2011 végéig hazahozhatják offshore vagyonukat a pénzüket külföldi társaságokban tartó magánszemélyek.

Egy tavaly elfogadott jogszabály értelmében 10 százalékos adófizetési kötelezettség mellett hozhatják haza az ellenőrzött külföldi társaságokban, illetve az ellenőrzött külföldi társaságnak nem minősülő külföldi illetőségű társaságokban tartott, oda közvetlen, illetve közvetett módon kiutalt vagyonukat a magánszemélyek.

 


Ehhez kapcsolódóan a PSZÁF szerdán közzétette annak a tíz hazai banknak a nevét, melyeken keresztül teljesíthetik adókötelezettségüket az érintett magánszemélyek. A tíz hitelintézet: Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, FHB Kereskedelmi Bank, K&H Bank, Volksbank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank és UniCredit Bank.

A PSZÁF a jogalkotótól kapott felhatalmazás alapján jogosult és köteles arra, hogy kijelölje azon hitelintézeteket, amelyek a törvény vonatkozó rendelkezései keretében befogadhatják a betéteket. A PSZÁF a kijelölés során - többek között - az adókedvezmény igénybevételéhez, illetve az adókötelezettség teljesítéséhez a törvényben meghatározott feltételekhez kapcsolódóan szükséges prudenciális követelmények teljesülését, továbbá az infrastrukturális feltételek, megfelelő szintű külföldi bankkapcsolatok meglétét vette figyelembe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: