Rangos szakmai elismerésben részesült a Pénzcentrum.hu csapata

Pénzcentrum2011. február 17. 16:06

A legjobb tíz pályamű közé választotta a szakmai zsűri a Pénzcentrum.hu "Akadálymentes pénzügyek" című cikksorozatát a Médiaunió Kerülj közelebb! újságírói pályázatán. A TOP 10-et több mint 200 nevező közül választották ki.

Február 16-án lezárult a Médiaunió Kerülj közelebb! kampánya, amely az elmúlt fél év egyik legnagyobb elérésű médiakampányaként volt jelen a magyar sajtóban. A fogyatékos emberek integrációját célzó kampány a felnőtt lakosság közel 95 százalékát megszólította. A kampányzáró rendezvényen kihirdették a Kerülj közelebb! újságírói pályázat díjazottjait is, akiket több mint 200 nevező közül választott ki a zsűri.

A kétszáznál is több pályázat már önmagában is jelzi, hogy a fogyatékos emberek integrációja és a "kerülj közelebb"- gondolat az elmúlt fél évben hangsúlyos téma volt a médiában.

"Újságírót próbáló feladat eltérő gondolkodású, életvitelű embereket közelebb hozni egymáshoz. Újságírót próbáló feladat az átlagosnál nehezebb sorsú emberek küzdelmét megértésre, segítségre érdemesen, és nem sajnálatra méltóan bemutatni. A pályázók közül többen is remekül helytálltak ezen a próbán." - fogalmazott Borókai Gábor, a Kerülj közelebb! újságírói pályázat zsűrielnöke.

A Pénzcentrum.hu munkatársainak "Akadálymentes pénzügyek" című cikksorozatát a legjobb tíz pályamű közé választotta a szakmai zsűri. A Bajusz Péter, Nagy Bálint és Orosz Márton által jegyzett írások a fogyatékkal élők pénzügyi nehézségeit járták körül. Az első cikk a bankkártya-és készpénzhasználat nehézségeit, a pénzintézetek akadálymentességét vizsgálta, a második a vásárlással kapcsolatos nehézségeket, az üzletláncok hozzáállását vette górcső alá, míg a harmadik írás a lakásvásárlással-és átalakítással foglalkozott. A cikkek legfőbb megállapítása, hogy a fogyatékos emberek pénzügyi döntései szinte minden esetben nagyobb odafigyelést, körültekintőbb hozzáállást igényelnek, ugyanakkor határozottan látható a társadalmi szándék az integrációra az élet ezen területén is.

Mihálovits András, a Pénzcentrum.hu vezető szerkesztője az elismerés kapcsán elmondta: "A legolvasottabb magyar lakossági pénzügyi oldal számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a fogyatékos emberek pénzügyi tudatosságával is foglalkozzon, nem csupán figyelemfelkeltő, hanem társadalmi szemléletformáló céllal is. Ezért is fontos a Pénzcentrum.hu számára ez a rangos elismerés, amely az együttgondolkodás és a céltudatos cselekvés eredménye."

A cikkek a címekre kattintva érhetőek el:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Így intézik a pénzügyeiket a látás- és mozgássérültek

Romlott árut kap a vak lány a boltban: "neki ez is jó lesz"

Lakást vett volna a mozgássérült: "Ó, mi az a pár lépcsőfok?"

 

Címkék: