Visszaszámlálás: kedd éjfélig lehet jelentkezni egyetemre, főiskolára

Pénzcentrum2011. február 15. 12:02

2011. február 15-én éjfélig jelentkezhetnek, akik szeptemberben szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi, főiskolai tanulmányaikat.

A továbbtanulni kívánók 2011-ben is több ezer szeptemberben induló alapszak, egységes, osztatlan képzés, mesterszak, illetve felsőfokú szakképzés közül választhatnak. Az egyetemek, főiskolák meghirdetéseit, valamint a jelentkezés részleteit a Felsőoktatási felvételi tájékoztató c. kiadvány érettségizetteknek, illetve diplomával rendelkezőknek szóló kötetében, valamint honlapunkon, az Egyetemek, főiskolák menüpont alatt lehet böngészni. (Itt már a január végén megjelent hivatalos kiegészítésnek megfelelően találhatók az intézményi információk.)

A tapasztalatok szerint minden évben sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a jelentkezést, pedig nem érdemes a végsőkig kivárni. "Bár három hónap áll rendelkezésre a jelentkezés benyújtására, várhatóan idén is sok olyan felvételiző lesz, aki az utolsó napokban, vagy akár a határidő előtti órákban szeretné leadni a felvételi jelentkezését." - mondja Kerékgyártó Sándor, a felvételi lebonyolításában részt vevő Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. "Azt javasoljuk a felvételizőknek, hogy amennyiben tehetik, minél előbb nyújtsák be felvételi jelentkezésüket. Tapasztalataink szerint minél később adja be jelentkezését a továbbtanulni vágyó, a sürgető határidő miatt nőhet az esély a hibás kitöltésre. Az e-felvételi használatával a hibás kitöltés elkerülhető, de ebben az esetben is érdemes már a napokban megkezdeni a jelentkezést. Az elektronikus felületre ugyanis még vissza lehet térni további módosításokkal, pontosításokkal." - hangsúlyozta az ügyvezető.

Érdemes tehát elkerülni az utolsó nagy rohamot mind a papír alapú, mind pedig az elektronikus jelentkezés esetében. A honlapunkról elérhető e-felvételi egyszerű, kényelmes, gyors és nagy előnye, hogy kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a jelentkezési lapon jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. Használatához mindössze regisztrálni kell a Felvi.hu-n.

Az elektronikus jelentkezéssel egyenértékű a postai úton beküldött jelentkezési lap, amely a már boltokban lévő Felsőoktatási felvételi tájékoztató kötetekben található meg, illetve beszerezhető az Educatio Ügyfélszolgálatán (Budapest, XIII. Váci út 35. I. emelet.), a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben és a megyei kormányhivatalokban is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: