Luxusvilla jár az álomálláshoz: magyarokat is keresnek!

Magyar Hírlap2011. január 20. 09:17

Jobbnál jobb állásajánlatokkal keresik meg fejvadász cégek az európai - köztük a magyar - pilótákat. A nemzetközi pilótahiány miatt a dubaji légitársaság egyéb extrákkal, például adómentes fizetéssel és négy hálószobás villákkal csábítja a kapitányokat - írja a Magyar Hírlap.

A Nemzetközi Civil Repülési Szervezet szerint világszerte csaknem ötvenezer pilótát keresnek - a jelenlegi 47 ezerrel szemben - a légitársaságok a 2011 és 2050 közötti időszakban a flották bővülése miatt. A gyorsan fejlődő ázsiai gazdaságok sok üzleti utazást igényelnek, ráadásul egyre több ember anyagi körülményei teszik lehetővé, hogy magáncélból üljön repülőre.

Ázsiába évi nettó 204 ezer amerikai dollárért (41 millió forint) - amit a havi fizetés és a juttatások együttesen tesznek ki - csábítják az európai pilótákat. Ehhez orvosi ellátás is jár, s általában hat hét munka és két hét szabadság munkarendben dolgoznak.

A nemzetközi pilótahiány miatt a dubaji légitársaság egyéb extrákkal, például adómentes fizetéssel és négy hálószobás villákkal csábítja a kapitányokat. 

 

Címkék: