Segélyszigor Sátoraljaújhelyen

Pénzcentrum2011. január 7. 15:02

A város polgármestere szerint nem várható megfelelő minőségű munka azoktól az emberektől, akik maguk körül sem tudnak elvárható rendet tartani, bár lenne rá idejük. Csak azok számíthatnak segélyre és kaphatnak munkát a várostól, akik rendben tartják környezetüket - írja az Index.hu.

Aki nem tartja rendben a környezetét, az sem munkát, sem segélyt nem kap az önkormányzattól Sátoraljaújhelyen. A testület a lehető legszigorúbb rendeletet hozta meg a közcélú munkához kapcsolódva a január elsején hatályba lépett új jogszabályok alapján - mondta Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere. A szabályozás vonatkozik lakásra, udvarra, valamint a lakókörnyezetre.


Szamosvölgyi Péter

A polgármester szerint nem várható megfelelő minőségű munka azoktól az emberektől, akik maguk körül sem tudnak elvárható rendet tartani, bár lenne rá idejük.

Azt, hogy valaki mennyire gondoskodik a saját életteréről, a helyi közterület felügyelők, valamint az önkormányzat szociális osztályának munkatársai ellenőrzik, ha kell, többször is. A rendeletet már kifüggesztették, így az életbe is lépett.

Nem vonja vissza a lakcímbejegyzésre vonatkozó szabályozást sem - bár a közigazgatási hivatal a néhány éve meghozott rendelet újragondolására kérte az újhelyi önkormányzatot. Eszerint csak akkor jelentkezhet be valaki egy sátoraljaújhelyi lakóingatlanba, ha ott az egy főre eső terület legalább 10 négyzetméter.


Egy 30 négyzetméter alapterületű lakásban így csak hárman élhetnek életvitel szerűen. A polgármester a döntést elsősorban közegészségügyi szempontokkal indokolta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A túlzsúfoltság melegágya lehet a fertőzések, járványok kialakulásának, elterjedésének és a gyerekek fejlődése szempontjából sem egészséges, ha generációk élnek együtt egyetlen légtérben - mondta a polgármester.

 

Címkék: