Ő a jövő szupermilliárdosa?

Pénzcentrum2010. december 1. 16:58

Egy 29 éves fiatalember, Andrew Mason 5,3 milliárd dollárért (1100 milliárd forint) adhatja el az általa alapított - és rohamos léptekben növekvő - Groupon nevű amerikai közösségi vásárlási site-ot a Googlenak. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg után így újabb internet-milliárdossal gazdagodhat a világ.

A 29 éves Mason által két éve útjára indított weboldal, melynek neve a group (csoport) és a coupon (kupon) szavakra utal mostanra közel ezer főt foglalkoztat, és körülbelül 13 millió a regisztrált felhasználóinak száma. Az oldal alapötlete a klasszikus közösségi vásárlási rendszeren alapul: az internet segítségével összehoz minél több embert, akik ugyanazt a terméket/szolgáltatást szeretnék megvásárolni és így együtt árkedvezményt tudnak kérni az eladótól.

 


Szakértők szerint a Google jó vételt csinálhat, ugyanis a Facebook és a Twitter közösségi oldalak segítségével a webszolgáltatás felhasználóinak száma hatalmas iramban, hetente mintegy tíz százalékkal(!) növekszik.

A közösségi vásárlás oldalak piacán a magyar klónok is mostanában kezdenek felbukkanni. Ősszel - mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt - a Groupon mintájára több kísérlet is útjára indult a hazánkban.

Címkék: