Nálunk is hódít a cseremunka

Pénzcentrum2010. november 26. 09:02

Az idegenforgalmi és vendéglátóipar cégek telente gyakran külföldön biztosítanak munkát azoknak a dolgozóknak, akikre a következő szezonban is számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Elsősorban az idegenforgalom és a vendéglátás területén működő cégek vállalják fel, hogy telente külföldön biztosítanak munkát azon dolgozóiknak, akiknek a nyári szezon után képtelenek lennének munkát adni, ám jó munkaerő lévén nem szeretnék őket elveszíteni.

A lap szerint bár a szervezett -munkaerőcsere- még gyerekcipőben jár, új lendületet adhat a hazai szezonális foglalkoztatásnak.

Csepeli Ferenc, a nyugat-balatoni kistérség idegenforgalmi ügyekben illetékes munkatársa úgy tudja, egyre több környékbeli cég igyekszik folyamatos foglalkoztatást biztosítani legjobb dolgozóinak. Tavaly nagyjából 200, az idén pedig már 300-350 vendéglátó-ipari szakember folytathatja tovább munkáját külföldön. A kibontakozó program folytatása és támogatása a jelentős szezonális munkanélküliséggel küzdő önkormányzatoknak is elemi érdekük.

 

Címkék: