Félmilliárdos(!) adócsalás: lebukott a debreceni cég

Pénzcentrum2010. november 15. 11:32

Óriási mértékű adócsalást tárt fel a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala egy debreceni székhelyű - gabona felvásárlással és értékesítéssel foglalkozó - cég vonatkozásában.

A 2006. és 2007. évben a Kft. bruttó 969 milliós gabonaértékesítést bonyolított országszerte, a terményeket viszont számla és felvásárlási jegy nélkül szerezte be.

Az APEH felé benyújtott bevallásokban minimális fizetendő ÁFÁ-t vallott, oly módon, hogy beszerzései igazolására fiktív költségszámlákat használt fel, értékesítései döntő részét pedig nem vallotta be.

Az ügyvezető azáltal, hogy eltitkolta értékesítéseit, és bevallásában valótlan tartalmú beszerzési számlákat szerepeltetett két év alatt összesen 241 millió forint adóhiányt okozott ÁFA adónemben.

A valótlan számlák szerepeltetése, és valós bevételek eltitkolása kihatott a Kft. társasági adóbevallásaira és különadójára is, mely szerint 2006-2007. években társasági adónemben 204 millió, míg különadóban 34 millió forintos adóhiány keletkezett.

A félmilliárd forintos adócsalás tettese beismerő vallomást tett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pénzügyőr nyomozók vádemelési javaslattal továbbították a nyomozati iratokat az ügyészség felé. A bűncselekményre a törvény 2 - 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását rendeli.

 

Címkék: