Eldőlt! 40 év után nyugdíjba mehetnek a nők

Pénzcentrum2010. november 11. 14:08

A kormányszóvivő ma jelentette be, hogy a kabinet döntött, és a nők 2011-től nyugdíjba vonulhatnak 40 év szolgálati idő után. Számítások szerint ez komoly kiadásnövekedést jelent a Nyugdíjbiztosítási Alap számára, aminek a fedezetét a 0,5 százalékpontos járulékemelés teremti meg.

Nagy Anna kormányszóvivő ma jelentette be, hogy a nők nyugdíjba vonulhatnak már 40 év szolgálati idő után is, függetlenül attól, hogy a nyugdíjkorhatárt leérték-e vagy sem. A kormány döntése szerint a munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött idő is, valamint a felsőfokú tanulmányok is egy bizonyos időkorlát előtt (utóbbi mindenkire érvényes).

A lehetőség komoly terhet jelent, csak jövőre 35-40 milliárd forintos plusz költséggel kell számolni, a fedezetet viszont járulékemeléssel oldja meg a kormány. A biztosítottak jövőre már nem 9,5 százalékos nyugdíjjárulékot fognak fizetni, hanem 10%-osat, és ez az összeg teljes egészében az államhoz fog befolyni.

Az ellenzék támogatja a kormány pozitív döntését, de azt javasolja, teremtsék meg ezt a lehetőséget a férfiak számára is.

További hírek:
Nyugdíjasok figyelem! Holnap jön a nagy pénz!
Magánnyugdíjpénztári fricska: ennyit hozott a "nyugdíjtőzsde"
Nyugdíj 40 év munka után: előkerülnek a régi munkakönyvek

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: