Nyugdíjas páré lett a milliárdos lottónyeremény!

Pénzcentrum2010. november 6. 17:02

Elosztogatta 11,2 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) lottónyereményét az idős kanadai házaspár. A tizenkét éve nyugdíjas, Allen és Violet Large az ölükbe hullott milliók nélkül is jól megélt eddig. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy vannak náluk jobban rászoruló emberek, akik nagyobb hasznát vennék az összegnek.

A férj a Toronto Starnak (kanadai újság) elmondta, hogy sosem voltak milliomosok, de nem ez, ami igazán számít a világban, hanem a feleségével egymás iránt érzett szeretetük.

Violet súlyos rákbetegségben szenvedett és nemrég esett át az utolsó kemoterápiás kezelésen. A legnagyobb adományt a hölgyet kezelő két korház kapta. Ezen felül jutott a nyereményből a családtagoknak, a helyi tűzoltó-parancsnokságnak, a templomoknak, a temetőknek, a Vöröskeresztnek és még az Üdvhadseregnek is. 

A feleség szerint boldog érzés volt segíteni másoknak és tudni azt, hogy nagyszerű dolgok valósulhatnak meg a pénzből.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: