A családi adókedvezményt is elveszik a milliomosoktól?

Pénzcentrum2010. november 2. 08:32

Mint arról a Pénzcentrum.hu tegnap beszámolt, kormányzati tervek szerint 2011-től nem kapnak családi pótlékot az - államtitkár szavaival élve - "milliós fölötti" havi jövedelmű családok. A Napi Gazdaság szerint felmerül a kérdés, hogy vajon mi lesz ennek a rétegnek a családi adókedvezményével, ami egyébként a folyósított családi pótlék után járna.

Az országgyűlés előtt fekvő adócsomag szerint jövőre a személyi jövedelemadóban jelentős családi kedvezményt vezetnének be, ami egy és két eltartott esetén 62 500 forint havonta gyermekenként, három vagy több eltartottnál pedig havi 206 250 forint lenne.

Eltartottnak számítana a javaslat szerint az, aki után családi pótlékot folyósítanak, vagyis elképzelhető, hogy az egymillió forintnál nagyobb jövedelemmel rendelkező családok a nagy összegű szja-kedvezményt sem kapnák meg.

Soltész Miklós államtitkár szerint a családi pótlék rendszerének újraszabályozása nem veszélyeztetheti a családok gyermekvállalását, bár az MTI többször kereste, az adókedvezményre vonatkozó kérdésre egyelőre még nem reagált.

Címkék: