Egy rokkantnyugdíjas drámája: börtön lesz a vége?

Pénzcentrum2010. október 11. 16:58

Drogfutárként alkalmazta saját rokkantnyugdíjas édesanyját egy testvérpár a Somogy megyei Kazsokon.

A nőt Körfűrész, a drogkeresésre kiképzett rendőrkutya buktatta le Igalon, a buszmegállóban, éppen akkor, amikor egy 450 ezer forintot érő marihuána- szállítmányt vitt volna a fővárosba.



Nagyobb térképre váltás

A 45 éves nő a rendőröknek elmondta, hogy a fiaitól kapta a drogot. A 27, illetve 26 éves férfi a saját házuk udvarán nagyüzemben termesztett vadkendert. A rendőrök a házkutatáskor 4 méter magasra nőtt növényeket és már megszárított vadkendert is lefoglaltak, amelyeknek együttes értéke meghaladja a másfél millió forintot. A drogtermesztőket és édesanyjukat őrizetbe vették.

Kell a nyugdíjkiegészítés?

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett 2009-es statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok átlagellátása 69 992 forint havonta. Hazánkban 370 934 korbetöltött rokkantsági nyugdíjas és 379 326 korhatár alatti rokkantsági nyugdíjas van. Ha idevesszük a rokkantsági- és a rehabilitációs járadékosokat is, akkor az ilyen típusú ellátottak száma összesen megközelíti a 800 ezer főt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

A 379 326 korhatár alatti ellátottból 186 883 férfi és 192 443 női rokkantsági nyugdíjast tartanak nyilván. A férfiak átlagellátása (a főellátás és az egyéb ellátások összesen) 71 880 forint, míg a nők havi 66 216 forintban részesülnek.

Címkék: