Orbán üzent a nyugdíjasoknak! Mikor lesz emelés?

Pénzcentrum/InfoRádió2010. október 4. 11:02

Egy százalék fölötti nyugdíjemelést és a nyugdíjak megvédését ígérte a miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorának adott interjújában. Orbán Viktor szerint a nyugdíjemelés az év hátralevő részében esedékessé válik.

A magyar nyugdíjrendszernek semmilyen fenntarthatósági gondja nem lenne, ha azzal számolhatnánk a következő húsz évben, hogy egymillióval több ember lép munkaképes korba, mint amennyien vagyunk - nyilatkozta Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorának adott interjújában pénteken.

A miniszterelnök úgy véli, a nyugdíjrendszer hosszú távú gondjait jó családpolitikával, sokkal magasabb születésszámmal lehet megoldani. "Ha a kormány nem beszéli le a családokat arról, hogy annyi gyermeket vállaljanak, amennyit szeretnének, és ha a gyermekek fölneveléséhez szükséges feltételek Magyarországon adottak lesznek, akkor a nyugdíjrendszer 25-30 év távlatában nem küzd majd fenntarthatósági gondokkal" - mondta.

Jó hír a nyugdíjasoknak! Vastagabb lesz a novemberi boríték
- Kattints!

A kormányfő hozzátette: megállítják a nyugdíjak értékének csökkenését, megvédik a nyugdíjakat. A minimális cél az, hogy a nyugdíjak megőrizzék korábbi értéküket. Szerinte a mindenkori kormánynak kötelessége, hogy az év vége felé újraszámolja az áremelések fényében a nyugdíjak vásárlói értékét, és ha kell, akkor korrigáljon. Az egy százalék fölötti nyugdíjemelés ebben az utolsó két-három hónapban is esedékessé válik: ahogy korábban is tapasztalták a nyugdíjasok, ezt az összeget most is megkapják.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a kabinet nem gondolkodik a magánnyugdíj-rendszer pénzeinek állami körbe vonásáról.

Címkék: