A szociális hálószaggató: 25 éves, ült, 15 gyerek apja 14 nőtől

Pénzcentrum2010. szeptember 21. 15:02

Most szabadult a börtönből és máris munkanélküli segélyért folyamodott az a 25 éves brit férfi, akinek a hírek szerint 15 gyermeke van 14 nőtől. A jellemzően a buszmegállókban ismerkedő férfinek 10 gyermeke már megszületett (10 anyától), további négy hölgy állítja, hogy az ő gyermekét hordja a szíve alatt, egyikük ikreket vár. Becslések szerint az adófizetőknek körülbelül 1,5 millió fontjába, átszámítva félmilliárd forintjába kerülnek majd a szociális kiadások, mire mindegyik gyermek betölti a 18. életévét.

A felelőtlen férfinek már több alkalommal is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Korábban felfüggesztettet kapott kocsmai verekedésekért, továbbá dühterápiára kötelezték, ahol az agresszív viselkedését próbálták visszaszorítani különböző magatartásjavító gyakorlatokkal.


Keith Macdonald, a szociális hálószaggató

A büntetését később az egyik volt barátnőjével és az édesanyjával szemben elkövetett erőszakos cselekedetekért letöltendőre változtattak. A szakmával és végzettséggel sem rendelkező Keith Macdonald tegnapi szabadulása utáni első dolga az volt, hogy munkanélküli segélyért folyamodjon az illetékes hatóságoknál.

A lányanyák közül többen is kezdeményezték a bíróságon, hogy orvosi úton tegyék a vádlottat terméketlenné, amit fel is ajánlottak a férfinak, de ő élt a jogával és visszautasította ezt a lehetőséget.

A Daily Mail számításai szerint a gyermekek utáni szociális ellátások (gyermekgondozási segély, családi pótlék, lakhatási támogatás) - ide nem értve az ingyenes oktatást - körülbelül másfélmillió fontra (félmilliárd forintra) rúgnak majd, mire minden gyermek nagykorúvá válik. Az adójóváírás igénybevétele esetén ez az összeg elérhetné akár a kétmillió fontot is, de az érintettek közül is csak kevesen dolgoznak.

Címkék: