Családok, ahol senki sem dolgozik: sokmillióan vannak...

Pénzcentrum/InfoRádió2010. szeptember 12. 07:02

Érdekes statisztikák láttak napvilágot nemrég Nagy-Britanniában. A britek egyötöde olyan családban él, amelyben senki sem dolgozik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 60 milliós népességű szigetország több mint hétmillió hatvanöt éven aluli állampolgára még sohasem állt rendszeres munkaviszonyban. A munkaügyi miniszter megdöbbentőnek nevezte a most nyilvánosságra hozott adatokat, és a lehangoló társadalmi jelenségért az előző kormány szociálpolitikájának sikertelenségét okolja - értesült az InfoRádió.


Chris Grayling munkaügyi miniszter
különösen aggasztónak találja, hogy Nagy-Britannia egyes részein immár nem ritka az olyan család, amelyben több nemzedék munkátlan. Úgy véli, hogy mihamarabb biztosítani kell legalább a fiatalok munkalehetőségét, különben ugyanolyan reményt vesztett, segélyen élők lesznek, mint a szüleik. Közel kétmillió gyermek él munkátlan családban, és ezek abban a hitben nőhetnek fel, hogy ez elfogadható életforma.

Százezreket fizettek a leszázalékolásért! Bilincsben a rokkantnyugdíj-maffia Kattints!

A problémát több oldalról lehet megközelíteni. A jövő hónapban kezdik meg a több mint két és félmillió leszázalékolt segélyezett orvosi vizsgálatát. A munkára alkalmasak azonnali hatállyal átkerülnek a munkanélküli listára. Ezzel hetente 25 fonttal csökken a segélyük összege, kénytelenek lesznek munka után nézni.


Chris Grayling


Jövőre várhatólag megszületik egy rendelet, amelynek értelmében az a munkanélküli, aki nem keres naponta munkalehetőséget, veszélyezteti a segélye folyósítását. A magáncégek viszont állami támogatást kapnak munkakeresők alkalmazásához.

Az Európai Unión belül Nagy-Britanniában nő fel a legtöbb gyerek munkanélküli családban. A jótékonysági szervezetek megtesznek minden tőlük telhetőt, de az elkeserítő adatok láttán az államtól várnak hatékonyabb lépéseket.

Címkék: