Durva munkahelyi baleset: százmillióra perel a köztisztviselő

Pénzcentrum2010. augusztus 30. 11:02

300 ezer fontra, azaz 104 millió forintra perli munkahelyét az a brit köztisztviselő, aki munka közben leesett székéről. A brit közvéleményt felháborította a hatalmas összeg, mivel ez nagyjából a kétszerese annak, amit a súlyos sérült, Irakban harcoló katonák kapnak.

A The Sun című napilap szerint a 39 éves Gian-Paul De Vito-Tracey széke hibás volt, ezért esett le róla, és beverte a fejét a falba. A férfi 80 %-os rokkant lett, és 300 ezer fontos kártérítési pert indított a hivatal ellen, ahol korábban dolgozott.


Fotó: thesun.co.uk


A bulvárlap által közölt fotókon azonban az látszik, hogy De Vito-Tracey sérülése ellenére tovább éli megszokott életét, tesz-vesz a háza körül, sőt, még bútorokat is emelget. A férfi ügyvédei szerint azonban a baleset tartós és súlyos csapást jelent védencükre, aki a jövőben hatalmas hátránnyal indul a munkaerőpiacon.

A munkahelyi balesethez képest az Irakban megsérült brit katonák jóval kevesebb kártérítésre számíthatnak. Volt olyan eset, amikor egy tizedesnek mindössze 98 ezer fontot (33 millió forint) ajánlottak kártérítésként, miután testének 70%-a megégett egy rakétatámadás során (igaz, később felemelték az összeget 163 ezer fontra).


A magyar békefenntartókat háromszoros fedezetre biztosították

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ahogy az eddigi békefenntartás közben történt magyar katonai tragédiák esetében, a múlt heti afganisztáni támadás magyar áldozata után is a Magyar Honvédség állományának biztosítója, a Groupama Garancia Biztosító fizet majd kártérítést.

A Napi Gazdaság úgy tudja, a szolgálatteljesítés közben elhunyt Pappné Ábrahám Judit hozzátartozóinak a biztosító ötmillió forintot fizet ki.

Címkék: