41 jól fizető, állami állás - Így szerezheted meg őket!

Pénzcentrum2010. augusztus 13. 10:02

Csökkenti a főosztályok számát, egyúttal nyilvános versenypályázatot ír ki az összes főosztályvezetői posztra a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

52-ről 41-re csökkenti főosztályai számát a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca ezzel együtt mind a 41 főosztályvezetői posztra nyílt versenypályázatot ír ki 2010. augusztus 13-án - közölte a minisztérium.

A főosztályok felsorolása - köztük a Klímapolitikai Főosztály is -, valamint bővebb információk a nyílt versenypályázatról a nemzetgazdasági tárca honlapján olvashatóak, valamint felkerülnek a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ internetes oldalára is. A két honlapra felkerülő felhívásokban lévő eltérés esetén a minisztérium honlapján közzétett pályázati kiírás szövege az irányadó.

Az egyes főosztályvezetői posztokra eltérő végzettség és szakmai tapasztalat szükséges. A pályázati kiírások közül a reggeli órákban még mindössze nagyjából egy tucat volt kint a minisztérium honlapján, azonban a nap folyamán az oldalt folyamatosan frissítik, és az összes pályázat ki fog kerülni a mai napon - válaszolták a minisztériumnál.

A Nemzetgazdasági Minisztérium határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyt létesít azzal, hogy a Ktv. alapján legalább 3 hónap próbaidő kikötése kötelező. A besorolás, az illetmény, valamint az egyéb juttatások megállapítása a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény (Ktjv.), a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.), továbbá az egyéb vonatkozó jogszabályok és belső utasítások alapján történik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A pályázóknak érdemes résen lenniük és gyorsan lépniük, mert pályázatok csupán kevesebb mint két hétig adhatók be. A pályázatok beadási határideje: 2010. augusztus 25. Az állások többnyire szeptember 6-ától tölthetők be. A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni lehet a minisztérium Humánpolitikai Főosztályán a 06-1-374-2889-es telefonszámon.

Címkék: