Eltúntek a topless bárok a pesti éjszakából

Pénzcentrum2010. augusztus 11. 09:17

Egyre növekszik azoknak a fiatal lányoknak a száma, akik kilátástalan anyagi helyzetük miatt külföldi munkalehetőséget keresnek. Az egyik legfelkapottabb lehetőség a táncolás: a legtöbb helyen persze mesés fizetéssel kecsegtetik a jobb életkörülményekre éhező fiatalokat - írja a Népszava.

A lányok fényképes önéletrajzukat elküldik a megfelelő címre, és máris bekerülnek abba a rendszerbe, amely kiválogatja a legszebb jelölteket. A fiatal hölgyek azonban gyakran csak a helyszínen szembesülnek azzal a ténnyel, hogy munkájuk nem csak csípőriszálásból fog állni.

Egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe, és a rendőrség tehetetlen. Megpróbálják felhívni a fiatalok figyelmét a hirdetések veszélyeire, de többet nem igazán tehetnek.

A lapszerint Magyarországon a "piac" két részre oszlott: Az egyik fele ukrán és más keleti blokkból származó táncosokat foglalkoztat, a másik fele pedig luxuslányokat tart a gazdagabb réteg szórakoztatására. Hazánkban szinte teljesen eltűntek a 90-es évek topless bárjai és helyükre olyan privát klubok létesültek, ahová kiváltságosok kaphatnak bebocsátást.

Címkék: