Egy halom zárjegy nélküli cigit találtak Nyíregyházán

Pénzcentrum2010. augusztus 11. 11:32

Zárjegy nélküli cigaretta értékesítése közben kapcsoltak le a pénzügyőrök három férfit Nyíregyházán egy házkutatás során. Az ingatlan nem csak adózatlan cigaretta raktáraként szolgált, hanem szeszt is pancsoltak a garázsban.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai házkutatást tartottak egy nyírturai ingatlanon, ahol egy nagyhalászi és két nyíregyházi lakos tartózkodott. Az egyik férfi a nyomozók megjelenésekor menekülni próbált, ám pénzügyőri felszólításra felhagyott kísérletével.

Az udvaron lévő ponyvagarázsból és a lakóingatlanból közel 16 ezer dobozadózatlan dohányáru került elő, míg a pincegarázsban 103 liter szeszes folyadék, különféle aromák színezékek, szeszfokoló és vízlágyító berendezésre bukkantak a pénzügyőrök.


Az egyik férfi helyszínen tett nyilatkozata szerint cigaretta vásárlás céljából érkezett, melyet a birtokában lévő több mint 1 millió forint készpénz is megerősített.

A vámhatóság az elkövetőknél lévő 3 millió forintot biztosítási intézkedésként, valamint az ingatlan területén talált mintegy 10 millió forint értékű adózatlan jövedéki terméket és szeszes folyadékot lefoglalta, és jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság, valamint visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az akár 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is fenyegetett bűncselekmények miatt a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki - közölte a VPOP.

Címkék:
zárjegy,