Magyar celebek az APEH szégyenlistáján! Milliókkal tartoznak

Pénzcentrum2010. augusztus 2. 04:42

Az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal pénteken közzétette a 2010. június 30-án nagy összegű adótartozással rendelkező magánszemélyek valamint a nagy összegű adótartozással rendelkező cégek feketelistáját. A két összesítésben szereplő nevek mögött összesen legalább 212 milliárd forint adótartozás található.

A legalább 180 napon keresztül folyamatosan fennálló nagy összegű adótartozással rendelkező adózók második negyedéves listái márciushoz viszonyítva kisebb mértékben bővültek, mint az előző időszaki felsorolások a tavaly decemberi állapothoz képest. A nem magánszemélyek 100 milliós listáján ezúttal 3%-kal több név szerepel mint három hónapja, a magánszemélyek névsora pedig 7,6%-kal gyarapodott. A számok azonban annak ellenére mellbevágóak, hogy korábban 5,2%-kal illetve 7,8%-kal gyarapodtak a táblázatok.

Az új listák szerint összesen 1794 darab legalább 100 millió forint adóval tartozó nem magánszemély adósa van az APEH-nak, és mellettük egy kisvárosnyi - egészen pontosan 3272 - magánszemély tartozik az államnak több mint 10 millió forinttal, azaz a hazai egyhavi bruttó átlagkereset legalább ötvenszeresével.

Rokkantnyugdíjas magyar celeb: leszázalékolva dönti a rekordokat Kattints!

A két listán összesen tehát legalább 212,12 milliárd forint adótartozást felhalmozó adózó neve szerepel. Figyelembe véve azonban, hogy sok vállalkozás és magánszemély vélhetően jóval több adótartozással rendelkezik a listára kerülés alsó határánál, a jegyzékekben szereplő adózók összes tartozása a fenti minimális összeget még akár további százmilliárdokkal meghaladhatják. (A pontos számokat azért nem ismerhetjük meg, mivel a hatályos jogszabályok kizárólag a nagy összeggel tartozók nevének, székhelyének/lakcímének és adóazonosítójának közzétételét teszik lehetővé az adóhatóságnak.)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legutóbbi listához hasonlóan ebben a nyilvántartásban is szerepel a Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi, és hasonlóképpen fent maradt Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is. A bulvárlapok szerint Gáspár Győző és családja nemrégiben 3 hetet töltött Bali szigetén. Az álomnyaralás jókora összegbe kerülhetett, legalább 4 millió forint értékben utazhatott a család.


Drámai lépésre kényszerül a magyar sztár! Anyagi problémák a háttérben Kattints!

Címkék: