Nyugdíj-horror! 30 évig vették fel a mumifikálódott férfi nyugdíját

Pénzcentrum2010. július 30. 05:20

A tokiói rendőrség csalás bűntettével vizsgálatot folytat annak az embernek a családtagjaival szemben, akiről más hatóságok azt hitték, hogy ő a japán főváros legidősebb férfija. Az illető halálát a lánya és az unokája közel három évtizeden titokban tartotta annak érdekében, hogy továbbra is hozzájussanak a férfi nyugdíjához, valmint a hat éve elhunyt felesége után járó özvegyi nyugdíjához.

Egy helyi lap szerint a csalás gyanújára a bűnüldöző hatóság emberei házkutatást tartottak a hölgyek otthonában, ahol az egyik szobában egy csaknem teljes mértékben mumifikálódott holttestre bukkantak egy pléddel letakarva az ágyban.

Az iratok alapján a férfi a múlt héten lett volna 111 éves, de hosszú ideje nem látta már senki. A rendőrség megállapította, hogy a férfi 81 éves lánya és 53 éves unokája közel három évtizeden át egy házban élt a holttesttel.

A nyomozás során a férfi bankszámláján 9,45 millió jent (23,6 millió forintot) találtak, a családtagok az elmúlt egy hónapban 2,7 millió jent (6,75 millió forintot) vettek fel a számláról.

Címkék: