Kiderült: ezekre a szakokra jelentkeztek a legtöbben

Pénzcentrum/InfoRádió2010. július 15. 10:02

2009-hez hasonlóan idén is a turizmus-vendéglátás a legnépszerűbb felsőoktatási alapszak, míg a mesterképzések közül a tanári szakokra jelentkeztek a legtöbben - mondta az InfoRádiónak Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. kommunikációs folyamatmenedzsere.

Az idei jelentkezők körében a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a jogász szakok a legnépszerűbbek.

Nagy Gabriella hozzátette: az első tízben szerepel még a mérnök informatikus és a pénzügy és számvitel, aztán a gépészmérnöki, nemzetközi gazdálkodás, kommunikáció és médiatudomány, általános orvos, majd a kereskedelem és marketing szak.

A mesterszakok esetében a tanár szak magasan vezet több mint háromszor annyi jelentkezővel, mint a második helyen lévő nemzetközi tanulmányok. A harmadik helyen alig lemaradva a kommunikáció és médiatudomány áll, majd a vezetés és szervezés, pszichológia, pénzügy, geográfus, fordító és tolmács, biológus, valamint a marketing szakok kerültek fel a mesterképzések legnépszerűbb tízes listájára.

Címkék: